Obligationer/middag: Renten falder - "sikker havn"-effekt

Udgivet den 27-07-2021  |  kl. 11:51  |  

Tirsdag, på en dag hvor kun et enkelt nøgletal - forbrugertilliden fra USA for juli - kan få lidt opmærksomhed, falder renten en smule ved middagstid.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2031 er faldet to basispoint i formiddagens løb til minus 0,13 pct. Det samme er tilfældet på obligationsmarkederne i Frankrig og Tyskland.

Fald på aktiemarkederne og lidt nervøsitet op til nyt fra den amerikanske centralbank skaber behov for sikkerhed og sender kurserne på obligationer op og dermed renterne den anden vej.

Det er også småt med økonomiske data tirsdag.

Fra den hjemlige scene viste detailsalget tirsdag morgenet fald i juni på 0,4 pct. i forhold til måneden før og en stigning på 6,6 pct. på årsbasis.

Fra udlandet er der kommet tal for pengemængden fra eurozonen - den steg en spids mere end ventet, men mindre end i maj.

Vi skal over på den anden side af Atlanten for at kunne få tal, der kan rykke renterne.

Dagen byder på tal for ordreindgang af varige goder og boligpriser i USA, der dog har mindre interesse.

Den foreløbige opgørelse af ordreindgangen i varige goder ventes at vise en vækst på 2,1 pct. i juni ifølge estimater indsamlet af Bloomberg mod 2,3 pct. i maj. Boligpriserne målt på FHFA prisindekset ventes at vise en stigning på 1,6 pct. i maj mod 1,8 pct. måneden før.

Forbrugertilliden er nok det mest interessante tal. Det lander kl. 16 og ventes for juli at vise et fald til 123,9 fra 127,3.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder