Obligationer/middag: Renten falder til sidste uges rekordlave niveau

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 11:35  |  

Der er små rentefald på det danske obligationsmarked torsdag, hvor renten på den tiårige danske statspapir igen rammer det rekordlave niveau, som blev ramt første gang i sidste uge.

Ved middagstid ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,21 pct. Det er 2 basispoint lavere end onsdag - og helt på linje med bundrekorden fra i fredags på minus 0,21 pct.

Investorerne har i løbet af formiddagen fået nyt om udviklingen i industriproduktionen i eurozonen. Industriproduktionen faldt i april med 0,5 pct. fra måneden før, mens den faldt med 0,4 pct. sammenlignet med april sidste år.

Dermed udviklede produktionen sig nogenlunde som ventet. Konsensus var ifølge Bloomberg News et fald i produktionen på 0,5 pct. på månedsbasis, mens der på årsbasis var ventet et fald på 0,6 pct.

Ud over tal fra eurozonen kan handlerne se frem til et par amerikanske nøgletal. I løbet af eftermiddagen offentliggøres nøgletallet for nytilmeldte og fortsat ledige USA.

Forud for offentliggørelsen venter økonomerne, at der i sidste uge var 215.000 nytilmeldte ledige i USA. Ugen forinden lød antallet af nytilmeldte ledige på 218.000.

Handelsspændingerne mellem USA og Kina er også fortsat i fokus. Onsdag sagde USA's præsident, Donald Trump, at han blokerer for en handelsaftale med Kina, medmindre modparten er parat til at stå ved de løfter, landet tidligere i forhandlingerne har afgivet.

Forhandlingerne har stået stille siden maj, da USA beskyldte Kina for at trække sig fra sine løfter, hvilket Kina pure har afvist.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder