Obligationer/middag: Renten kravler opad efter rentefald i sidste uge

Udgivet den 27-06-2022  |  kl. 11:52  |  

De danske obligationsrenter stiger mandag middag oven på store rentefald i sidste uge.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger 6 basispoint højere i 1,87 pct. efter et samlet fald på 24 basispoint i sidste uge.

Hos Jyske Bank peger rente- og valutastrateg Morten Hassing Povlsen på, at markedet oven på sidste uges dyk er blevet mere afdæmpet i forhold til, hvor store renteforhøjelser, der er er indregnet.

- Efter rentefaldene er ECB og Nationalbanken priset mindre aggressivt og også lidt mindre aggressivt end Jyske Banks prognose om renteforhøjelser på i alt 250 basispoint indenfor det næste år, skriver Morten Hassing Povlsen i et notat.

Der er mandag kun sekundære nøgletal i kalenderen mandag, og det er ene og alene data fra USA, hvor ordreindgang af varige goder, og igangværende bolighandler offentliggøres.

Ordreindgangen på varige goder ventes at være steget 0,2 pct. i maj efter en stigning på 0,5 pct. i april. Det viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det igangværende boligsalg ventes at være faldet med 3,9 pct. på månedsbasis i maj.

Senere på ugen vil investorernes opmærksomhed samle sig om inflationstal fra eurozonen. De offentliggøres fredag og ventes at vise en årlig prisstigningstakt på 8,5 pct. i juni mod 8,1 pct. i maj.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯