Obligationer/middag: Renten lidt op frem mod ECB-rentemøde

Udgivet den 13-12-2018  |  kl. 11:48  |  

Renterne stiger i Danmark torsdag. Den tiårige statsobligation ligger med en rente på 0,25 pct., hvilket er 1 basispoint højere end onsdagens lukkeniveau.

Efter at det danske marked lukkede onsdag, blev der i den konservative parlamentsgruppe i Storbritannien foretaget en mistillidsafstemning mod premierminister Theresa May. Hun vandt dog med stemmerne 200 mod 117.

- Gårsdagens resultat gør det ikke nemmere for hende at få et flertal i parlamentet bag den brexitaftale, hun håber på at få visse forsikringer til i EU, inden den skal til afstemning inden 21. januar, skriver Nordea i sin morgenrapport torsdag.

Torsdag er fokus i markedet på blandt andet ECB, som kommer med renteændring.

Det bliver som altid fulgt op af en pressekonference, og hvert eneste ord fra chefen Mario Draghi vil blive vendt, drejet og tolket af markedsdeltagerne.

Der ventes i markedet ikke nogen ændring af renten.

Jyske Bank venter, at ECB melder, at nettoopkøbene af obligationer bliver afsluttet ved årsskiftet.

- Selv om ECB således forbliver fortrøstningsfuld, vurderer vi, at ECB igen vil slå fast, at pengepolitikken normaliseres meget gradvist, skriver Jyske Banks rentestrateg Morten Hassing Poulsen i en kommentar.

Han tolker det som om, at ECB vil hilse markedernes indprisning af den første renteforhøjelse i starten af 2020 velkommen.

Jyske Bank venter en renteforhøjelse på 15 basispoint i indlånsrenten til september 2019 og har herefter ikke yderligere renteforhøjelser i prognosen.

Jyske Bank venter også, at ECB-præsident Draghi på pressemødet kommer med et hint om, at der i starten af 2019 kan komme endnu en langfristet likviditetstildeling.

Den holding deler Nordea også.

- Det, markedet vil kigge efter, er de reviderede forventninger, planerne for geninvestering og eventuelt nyt om muligheden for en ny runde af TLTRO-tildelinger (targeted longer-term refinancing operations, red.), skriver Nordea i en kommentar.

Foruden ECB-mødet kan investorerne torsdag se frem til seneste opgørelse over nytilmeldte ledige i USA.

Fra morgenstunden er der allerede kommet endelige tyske forbrugerpriser for november, som steg med 0,1 pct. sammenlignet med måneden før, hvilket var lig det senest rapporterede og økonomernes forventninger ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:11:01

 
6,34%
 
11:11:01

 
5,46%
 
11:11:01

 
2,74%
 
11:11:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder