Obligationer/middag: Renten retter sig efter indledende fald

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 12:01  |  

Der er stilstand på det danske obligationsmarked onsdag middag, efter at den toneangivende tiårige rente startede ud med et mindre fald og dermed fulgte retningen fra sine amerikanske "kolleger".

Men efter et par timers handel ligger renten i minus 0,17 pct., hvilket er det samme niveau, som den lukkede i tirsdag. Ender renten her, når handlerne lukker og slukker klokken 17, har den tiårige rente ikke bevæget sig samlet set sig i tre dage.

Lige inden frokost landede der tal for den europæiske industriproduktion, som viste et fald i marts med 1 pct. fra måneden før, mens den faldt med 1,6 pct. sammenlignet med februar sidste år. Dermed udviklede produktionen sig lidt bedre end ventet på månedsbasis.

Konsensus var ifølge Bloomberg News et fald i produktionen på 1,3 pct. på månedsbasis, mens der på årsbasis var ventet et fald på 1,4 pct.

Tirsdag blev markedet påvirket af, at de amerikanske sundhedsmyndigheder satte udrulningen af Johnson & Johnsons coronavaccine på pause.

- Historien om Johnson & Johnsons vaccine rammer renterne. Renterne har været lidt nede noget tid nu på denne vaccinenyhed. Måske lidt overraskende. Man ser dog også flere tredje bølgeudbrud i Europa og Asien. Centralbankchef Jerome Powell advarede i weekenden også mod en tredje bølge i USA. Nu begynder folk så at tænke, at de måske har presset renten lidt for meget op, så nu kører den lidt tilbage, sagde Lars Skovgaard Andersen, seniorstrategi i Danske Bank, tirsdag.

Senere onsdag kommer igen nyt fra USA. Denne gang er det tal for de amerikanske importpriser.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder