Obligationer/middag: Renten stiger frem mod amerikanske tal

Udgivet den 17-08-2022  |  kl. 11:29  |  

Renten på det danske obligationsmarked ligger onsdag middag højere i takt med den gode stemning på aktiemarkedet, der giver faldende kurser og stigende effektive renter.

Den tiårige statsobligation ligger i 1,38 pct., hvilket er 8 basispoint højere end ved lukketid tirsdag.

Der er kun få, men til gengæld særdeles vigtige økonomiske nøgletal at forholde sig til onsdag.

Fra eurozonen var den økonomiske vækst, bnp, i eurozonen en smule lavere end ventet i andet kvartal. Den foreløbige opgørelse viste en vækst på 0,6 pct. i andet kvartal fra første kvartal mod ventet 0,7 pct.

På årsbasis landede væksten på 3,9 pct. opgjort i forhold til samme kvartal sidste år, der i højere grad var påvirket af nedlukninger som følge af corona. Her havde økonomer håbet på en lidt højere vækst på 4 pct.

Dagens hovedrubrik er dog det vigtige detailsalg fra USA.

Detailsalget har hidtil vist sig ganske solidt, om end en del af stigningen kan tilskrives den galoperende inflation, da detailsalget opgøres nominelt.

Detailsalget udgør omkring 40 pct. af privatforbruget i USA, og da forbrugerne er bolværket mod en recession, er forbrugernes lyst til af punge ud en af de største faktorer i det amerikanske vækstbillede, og har derfor stor indflydelse på forventningerne og den for tiden fremtrædende frygt for en global recession.

Foruden detailsalget vil referat fra den seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, tiltrække sig store opmærksomhed. Referatet fremlægges først efter dansk lukketid.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯