Obligationer/middag: Renten til vejrs frem mod amerikanske nøgletal

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 11:47  |  

Renterne på det danske obligationsmarked får fredag et nøk op og accelerer torsdagens udvikling, hvor renterne steg en smule oven på rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir stiger fredag ved middagstid 6 basispoint til minus 0,48 pct., efter at den torsdag steg 1 basispoint, oven på at ECB annoncerede en stribe pengepolitiske lempelser.

I sidste uge gik renten på weekend i minus 0,61 pct.

Helt som ventet sænkede ECB torsdag indskudsrenten med 10 basispoint til minus 0,50 pct., hvilket Nationalbanken fulgte op på med en rentenedsættelse i samme størrelsesorden til minus 0,75 pct.

ECB annoncerede også et månedligt støtteopkøb af statsobligationer fra 1. november på 20 mia. euro, ligesom der blev lagt op til differentierede indskudsrenter, som skal skærme bankerne for lidt af effekten fra den negative rente.

Lempelserne gav torsdag store udsving i de danske statsrenter, hvor renten på det tiårige statspapir umiddelbart blev sendt ned i minus 0,63 pct., men endte med at gå i vejret igen - til en rentestigning på 1 basispoint til minus 0,54 pct.

Fredag er der ikke mange nøgletal i kalenderen, men i løbet af eftermiddagen kommer der et par tal fra den anden side af Atlanten, hvor der blandt andet offentliggøres data for det amerikanske detailsalg i august.

Derudover offentliggøres det foreløbige tillidsindeks fra University of Michigan også. Det ventes i september at være steget til 90,8 fra 89,8 måneden før, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder