Obligationer/middag: Renter trækker en smule opad i afdæmpet marked

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 11:39  |  

Der er relativt stille tirsdag på det europæiske obligationsmarkeder, hvor renterne flere steder - herunder i Danmark - ligger marginalt over mandagens lukkeniveau.

Positive aktiemarkeder i Europa - og udsigten til en positiv aktieåbning i USA senere på dagen - vidner om øget risikoappetit blandt investorerne, hvilket presser renterne en smule op.

Fortsat usikkerhed om handelskonflikten og uro i Hongkong er dog med til at begrænse rentestigningerne, noterer Reuters.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation ved 11.30-tiden i minus 0,31 pct., hvilket er 1 basispoint højere end mandagens lukkeniveau.

I Italien og Spanien er renterne dog faldet en smule.

- Profithjemtagning frem mod årsafslutningen ser ud til at være det dominerende tema, og særligt udenlandske investorer burde være tilbageholdne med at forpligte sig igen i lyset af stigende politisk usikkerhed i Spanien så vel som Italien, skriver strateger fra Commerzbank til klienter ifølge Reuters.

De amerikanske renter er også steget en smule i løbet af formiddagen i takt med en stigning i de amerikanske aktiefutures.

Dagen har ikke budt på europæiske nøgletal af større betydning, mens der fra den anden side af Atlanten i eftermiddag kommer data for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser.

Desuden kan der komme fokus på en tale fra John C. Williams, der er chef for Federal Reserves afdeling i New York og som har en tung stemme i renteudvalget, FOMC. John C. Williams adresserer deltagerne i en kapitalmarkedskonference klokken 15 dansk tid.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder