Obligationer/middag: Renterne bakker på afdæmpet dag

Udgivet den 09-11-2018  |  kl. 11:55  |  

De danske statsrenter er i bakgear fredag, hvor stemningen omkring aktierne - efter tre dage på stribe med fremgang - igen er mere afdæmpet.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder med 3 basispoint til 0,37 pct., idet investorerne i lyset af den lidt lavere risikovillighed sender flere penge over i de fastforrentede papirer.

Det giver stigende kurser og faldende renter.

Med til at skabe usikkerhed på markederne er torsdagens udtalelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der ganske vist fastholdt sin ledende rente ved rentemødet, men til gengæld heller ikke lagde skjul på, at stramningskursen vil fortsætte i den kommende tid med en ny renteforhøjelse i december - og yderligere tre næste år.

Dermed lader centralbanken sig ikke kue af den seneste tids uro på aktiemarkederne.

- Rentebeslutningen bød dog kun på kosmetiske ændringer, hvilket investorerne tolkede en smule hårdt, da det signalerer, at oktober måneds aktiekursfald ikke var nok til at få Federal Reserve til at genoverveje mantraet om gradvise renteforhøjelser, skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Fra makrofronten er der ikke mange større begivenheder at fokusere på for investorerne i løbet af fredagen.

I løbet af morgenen og formiddagen har der været enkelte nøgletal fra Kina, Danmark og Storbritannien, men dagens højdepunkt venter først klokken 16, når der præsenteres tal for tillidsindekset fra University of Michigan for november.

Den foreløbige opgørelse ventes blandt økonomerne at vise et fald til 98,0 fra 98,6 i oktober, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,62%
 
19/04/19

 
8,93%
 
19/04/19

 
8,41%
 
19/04/19

 
3,66%
 
19/04/19

 
1,20%
 
19/04/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder