Obligationer/middag: Renterne fortsætter op efter britisk finansuro

Udgivet den 26-09-2022  |  kl. 12:10  |  

Investorerne kaster statsobligationerne fra sig mandag, hvor især de britiske Gilts bliver sendt i dørken, efter at fredagens minibudget viste en markant vækst i de offentlige udgifter i det i forvejen stærkt underfinansierede udgiftssprogram.

Det har ramt det britiske pund og tumulten på de britiske finansmarkeder er så stor, at der spekuleres i en nødrenteforhøjelse.

Ifølge pengemarkederne forventes nu en renteforhøjelse på over 150 basispoint på Bank of Englands næste rentemøde i november, hvilket er mere end det tredobbelte af torsdagens renteforhøjelse på 50 basispoint.

Spekulationerne om at centralbankerne bliver nødt til at stramme pengepolitikken endnu mere, kan også aflæses i Danmark, hvor renten på den toneangivende tiårige statsobligation ligger med en stigning på 11 basispoint i 2,53 pct.

Obligationsinvestorerne fik dog en lille håndsrækning i form af en dårligere end ventet udvikling i det tyske erhvervstillidsindeks IFO, der alt andet lige ville kunne give centralbankerne grund til at føre en mindre høgeagtig pengepolitik.

IFO-erhvervstilliden faldt i september til 84,3 fra 88,6 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 87,0 ifølge Bloomberg News.

Det er samtidig det laveste niveau siden maj 2020.

Foruden de tyske tal kan investorerne se frem mod klokken 15, hvor chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, holder tale.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯