Obligationer/middag: Renterne kryber op i det meste af Europa

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 11:51  |  

Der er mindre rentestigninger på de europæiske obligationsmarkeder mandag, hvor investorerne kan tage en rolig dag på kontoret, da der ingen nøgletal er på programmet.

Omkring middagstid stiger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 3 basispoint i forhold til lukkeniveauet fredag til 0,90 pct. I den nordlige del af Europa er der ligeledes mindre rentestigninger i lande som Tyskland, Sverige og Holland.

De små rentehop skal sandsynligvis ses i lyset af, at der generelt set er positiv stemning på aktiemarkederne mandag, hvor investorernes synes at puste ud oven på en rolig mandag på de kinesiske børser.

Aktiemarkederne holdt lukket i Kina torsdag og fredag, da 70-års-dagen for den kinesiske sejr over Japan i Anden Verdenskrig blev fejret, og der havde op til weekenden været en vis usikkerhed omkring, hvordan markederne ville åbne mandag.

Det blev dog ved en forholdsvis rolig åbning i Kina, og det lader investorerne til at tolke positivt i Europa, hvor der er stigninger i de fleste toneangivende aktieindeks.

Der er ingen vigtige nøgletal på programmet mandag, så investorerne må væbne sig med tålmodighed frem til tirsdag, hvor der blandt andet lander kinesiske eksport- og importtal for august.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Obligationer❯  Danmark❯  Middag❯ 

Relaterede nyheder