Obligationer/middag: Sivende rente på stille sommerdag

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 11:52  |  

Renterne på det danske obligationsmarked åbnede tirsdag lavere, og i løbet af formiddagen er faldet tiltaget i styrke.

Ved middagstid ligger renten på den tiårige danske statsobligation i 1,64 pct. Det er 6 basispoint under niveauet ved dansk børslukketid mandag - og 3 basispoint lavere end åbningsniveauet tirsdag morgen.

Dermed fortsætter de seneste dages zig-zag-udvikling, hvor renten fredag faldt 16 basispoint for derefter at stige 13 basispoint mandag.

KUN FÅ NØGLETAL

På nøgletalsfronten er der tirsdag morgen kommet positive indikationer fra både Japan og Kina i form af PMI-tal for servicesektoren.

Fra Tyskland og eurozonen er der kommet endelige PMI-tal - ligeledes for servicesektoren. Den tyske service-PMI fastholdt udviklingen fra den foreløbige opgørelse på 52,4. I maj lød tallet på 55,0.

I eurozonen blev PMI-tallet for servicesektoren revideret til 53,0 fra 52,8 i den foreløbige opgørelse. I maj lå indekset på 56,1.

Fra den anden side af Atlanten er der kun sekundære statistiske data, da der er tale om fabriksordrer og ordreindgang af varige goder fra maj.

Mange markedsdeltagere ser frem mod referatet af det seneste møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg - Federal Open Market Committee - onsdag klokken 20 dansk tid.

Og fredag venter ugens vigtigste nøgletal, som er den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯