Obligationer/middag: Små bevægelser i renterne som på aktiemarkederne

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 11:39  |  

Små bevægelser på aktiemarkedet giver sig også udslag i små bevægelser på rentemarkedet mandag.

USA sluttede i sidste uge - ganske som herhjemme - med rentefald, selv om aktierne fortsatte frem.

Mandag middag er renten på den toneangivende tiårige statsobligation i Danmark minus 0,38 pct. - 1 basispoint højere end fredag, da det danske marked gik på weekend.

Uden inspiration fra nøgletal og USA, hvor markederne mandag holder lukket på grund af Presidents' Day, er der ikke udsigt til de store bevægelser resten af dagen.

Fra nøgletalsfronten er mandagens eneste større bidrag fra Japan, der har offentliggjort vækstdata for fjerde kvartal.

Væksten aftog markant mere end ventet blandt økonomerne. Dermed ser momsforhøjelsen, der blev indført 1. oktober sidste år, ud til at have ramt den japanske økonomi hårdt.

Bruttonationalproduktet (BNP) faldt med 1,6 pct. i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal ifølge den foreløbige opgørelse.

Det var et noget større fald end ventet blandt økonomerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med et dyk på 1,0 pct.

På årsbasis faldt BNP i fjerde kvartal med hele 6,3 pct. mod økonomernes forventning om et dyk på 3,8 pct.

Og effekten af momsforhøjelsen kan også fortsætte ind i første kvartal, hvorfor den japanske økonomi er i risiko for at ryge i recession - to på hinanden følgende kvartaler med negativ vækst på kvartalsbasis.

- Vi vurderer, at der en overhængende risiko for, at japanske økonomi havner i en decideret recession i første kvartal, siger Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar mandag morgen.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder