Obligationer/middag: Sommerstille marked og stabil statsrente

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 11:30  |  

Der er fortsat sommerstilhed på det danske obligationsmarked tirsdag, hvor renten ikke rykker sig meget. Billedet er med den brede pensel det samme ude i Europa.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger tirsdag middag i minus 0,39 pct. mod en slutniveau mandag på minus 0,38 pct.

Nøgletalskalenderen er tynd tirsdag.

Tirsdag formiddag har der været producentpriser fra eurozonen for juni. De steg og faldt som ventet på henholdsvis måneds- og årsbasis.

I eftermiddag kommer der fabriksordrer og ordreindgang for varige goder i USA.

Fabriksordrerne ventes at vise en stigning på 5,0 pct. i juni mod 8,0 pct. i maj.

Den endelige opgørelse af ordreindgangen i varige gode ventes uændret i forhold til den foreløbige at vise 7,3 pct. for juni.

VALUTARESERVE I FOKUS

Måske kan Danmarks Nationalbanks valutareserve og især størrelsen af intervention måske sætte lidt fut i de danske obligationsinvestorer.

- Den danske krone er blevet styrket til niveauer, hvor der spekuleres i en selvstændig dansk rentenedsættelse. Har Nationalbanken interveneret i juli ved at sælge danske kroner, kan det øge forventningerne til en rentenedsættelse. Det vil kunne presse de danske renter ned relativt til eksempelvis tyske obligationsrenter, vurderer makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank.

Nationalbanken offentliggør som altid valutareserven klokken 17 på anden handelsdag i en ny måned. Dermed kan handlerne ikke nå at reagere på tallene i dag.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder