Obligationer/middag: Tiårig rente nærmer sig nul

Udgivet den 16-09-2021  |  kl. 11:54  |  

Den tiårige danske rente stiger igen torsdag til det højeste niveau i to måneder, båret frem af positive forventninger til økonomien.

Cheføkonom i Den Europæiske Centralbank, Philip Lane, sagde onsdag, at Delta-varianten næppe vil ramme den økonomiske genopretning, da en stor del af befolkningen i eurozonen er vaccineret.

- De optimistiske toner fra ECB var i går medvirkende til at løfte renterne i euroområdet, vurderer chefanalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen i et notat.

Og udviklingen fortsætter torsdag middag. Renten på den tiårige danske statsobligation stiger 1 basispoint til minus 0,02 pct. efter en stigning på 2 basispoint onsdag.

Rentestigningerne kommer forud for stribevis af amerikanske nøgletal. Der kommer tal for nytilmeldte ledige i sidste uge, det regionale aktivitetsindeks, Philly Fed Indekset, detailsalgstal og nyt om forretningslagrene.

- På de finansielle markeder vil dagens vigtigste nøgletal være de ugentlige tal for anmodninger om arbejdsløshedsunderstøttelse i USA. De sidste fire uger i træk har arbejdsløsheden været faldende, men den befinder sig dog fortsat et godt stykke over niveauet fra før coronakrisen.

- Udviklingen på det amerikanske arbejdsmarked er lige nu endnu mere interessant end ellers, da den kan få en afgørende indflydelse på hvor hurtigt den amerikanske centralbank vælger at afvikle opkøbsprogrammet på, vurderer Jan Størup Nielsen.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder