Obligationer/middag: Tirsdagens renteløft holder sig

Udgivet den 18-05-2022  |  kl. 12:10  |  

Onsdag middag ligger den danske tiårige statsrente uændret efter gårsdagens markante løft.

Konkret ligger renten i 1,38 pct., hvilket er uændret efter det voldsomme hop tirsdag på 12 basispoint. Også ude i Europa ligger de toneangivende markeder med uændrede tiårige statsrenter.

Efter dansk lukketid mandag talte chefen for Federal Reserve, Jerome Powell. Her erkendte han, at den amerikanske centralbank set i bakspejlet har reageret for sent på den høje inflation, som senest i april blev målt til 8,3 pct. Det skubbede de korte renter yderligere op.

Dagens nøgletal fra USA handler om byggerier. Der vil være tal for byggetilladelser og påbegyndt boligbyggeri i april, der kommer klokken 14.30.

Byggetilladelser har i de seneste to måneder stået stille, mens salget af eksisterende boliger er faldet to måneder i steg.

Estimatet for byggetilladelser er på 1.814.000 mod 1.873.000 måneden før ifølge Bloomberg News, mens estimatet for påbegyndt boligbyggeri er 1.756.000 mod 1.793.000 måneden før.

BRITISK INFLATION PÅ 9 PCT.

Onsdag formiddag var der inflationsnyt fra Storbritannien.

Den britiske inflation ramte i april det højeste niveau i 40 år, da britiske forbrugerpriser skød i vejret med 9 pct. på årsbasis mod 7 pct. i marts.

Selv om det er marginalt mindre end frygtet blandt økonomerne, så vil prisstigningerne formentlig give politikere og beslutningstagerne i Bank of England hovedpine.

Ifølge Financial Times ligger inflationen eksempelvis nu næsten dobbelt så højt, som Bank of England forudså for bare seks måneder siden.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯