Obligationer/middag: Trumps handelskrig presser renterne ned igen

Udgivet den 11-07-2018  |  kl. 12:07  |  

Spændingerne mellem Kina og USA er igen blusset op onsdag, og handelskrigen mellem de to store økonomier sender investorerne på de finansielle markeder på jagt efter sikkerhed.

Seneste nyt er, at USA vil indføre nye toldsatser på en række kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar, og Kina varsler gengæld. Det giver rift om statsobligationer, som næsten alle stiger i kurs og dermed giver lavere effektiv rente.

Den toneangivende tiårige danske rente er eksempelvis presset ned på 0,32 pct., eller godt 2 basispoint under tirsdagens lukkeniveau, efter at den var nede at vende tæt på 0,31 pct. tidligere onsdag.

Tirsdag var handelskrigen ellers trådt i baggrunden, og det satte gang i risikoappetitten, hvilket afspejlede sig i stigende aktier i særligt Europa, men også i USA. Men onsdag er billedet omvendt.

Der kan i løbet af dagen komme handelspolitiske udtalelser fra NATO-topmødet, som skydes i gang onsdag, selv om politikerne burde diskutere forsvarsbudgetter.

- Topmødet kan også give en dugfrisk temperaturmåling på klimaet mellem verdens regeringsledere. Viser temperaturmålingen en kølig stemning, kan det være et signal om, at en forhandlingsløsning på den handelspolitiske scene har lange udsigter, skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Derudover byder dagen på taler fra flere medlemmer af Den Europæiske Centralbank, og onsdag eftermiddag kan investorerne få nyt om udviklingen i de amerikanske producentpriser og engroslagre.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
8,35%
 
15/02/19

 
5,72%
 
15/02/19

 
3,85%
 
15/02/19

 
3,57%
 
15/02/19

 
1,99%
 
15/02/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder