Obligationer/middag: Uændret rente med fokus på nøgletal og ECB-møde

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 11:41  |  

Ved middagstid onsdag er der ikke de store udsving på det danske obligationsmarked. Renten på den tiårige danske statsobligation ligger torsdag omkring kl. 11.30 uændret i minus 0,50 pct.

Det er 1 basispoint lavere end ved onsdagens markedslukning.

Hen over formiddagen har renten kortvarigt været oppe og vende i minus 0,49 pct.

Investorerne kan se frem til en række europæiske tillidsindikatorer, rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB), tal for nytilmeldte ledige amerikanere og en første opgørelse af væksten i USA i tredje kvartal.

Dagens første nøgletal kom fra eurozonen, der viste, at forbrugertilliden landede som i den tidligere opgørelse, mens den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen overraskede positivt. Den blev fastholdt på 90,8, hvor økonomerne havde ventede en tilbagegang til 89,6, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Senere kommer en første opgørelse for bnp-væksten i USA i tredje kvartal. Efter den amerikanske økonomi tog et voldsomt dyk fra første til andet kvartal, vil genåbningen af den amerikanske økonomi betyde, at økonomien vil vokse i det hurtigste tempo nogensinde i tredje kvartal, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank

- Vi venter en økonomisk vækst på omkring 7-8 pct. svarende til en økonomisk vækst på 30 pct. på årsniveau. Voksede den amerikanske økonomi hurtigere, end vi venter, kan det presse renterne op og løfte humøret på de finansielle markeder, skriver han i en kommentar.

SIGNALER FRA ECB I FOKUS

Derudover vil fokus ligesom de foregående dage være på udviklingen i antallet af coronasmittede, efter smittetallene de seneste uger er steget og onsdag fik Frankrig og Tyskland til at indføre nye restriktioner.

Kl. 13.45 er der rentemøde i ECB og ifølge Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea, taler den stigende smittespredning i Europa for, at ECB lemper pengepolitikken for at understrege, at banken forstår situationens alvor, og er klar til at reagere på forkant af den ventede vækstafmatning.

- Vi tror dog, at ECB holder krudtet tørt og i stedet "nøjes" med at signalere, at de er klar til yderligere lempelser på mødet i december. Argumenterne for at vente er først og fremmest, at de i december fremlægger en ny prognose, som de kan koble beslutningen om en mere ekspansiv pengepolitik op på.

- Men uanset om det sker i dag eller på mødet i december, venter vi, at de nye lempelser vil bestå af en udvidelse af PEPP-programmet med yderligere 500 mia. euro og annonceringen af mere likviditet til de europæiske banker gennem TLTRO-operationerne på endnu lempeligere vilkår, skriver Jan Størup Nielsen.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder