Obligationer/tendens: Britisk inflation og USA-erhvervstillid i fokus

Udgivet den 16-01-2018  |  kl. 07:20  |  

Det danske obligationsmarked ventes tirsdag at åbne tæt på uændret efter en stille start på ugen mandag, hvor udtalelser fra et medlem af Den Europæiske Centralbank dog gav anledning til et lille rentehop ud på eftermiddagen.

- De europæiske renter blev løftet en smule i går eftermiddag, da ECB's Ardo Hansson udtalte til en tysk avis, at ECB sagtens kunne stoppe opkøbet af obligationer for nye penge ultimo september. Det sendte kortvarigt de europæiske renter lidt op, skriver Sydbank i en morgenkommentar.

Trods hoppet i renterne ud på eftermiddagen endte renten på den tiårige danske statsobligation dog næsten uændret i niveauet omkring 0,58 pct. Der er tirsdag morgen kommet gang i handlen med de amerikanske T-bonds igen efter mandagens amerikanske lukkedag for Martin Luther King Day.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond starter ugen tirsdag i godt 2,54 pct. på markedet i Tokyo. Der er 1 lille basispoint lavere i forhold til fredagens lukkeniveau i New York.

Tirsdagen byder ikke på de helt store nøgletal. Der kommer dog britiske forbrugerpristal for december, hvor inflationen ventes opgjort til 3,0 pct. på årsbasis mod 3,1 pct. måneden før. Det viser et estimat fra Bloomberg News. Højere inflation end ventet kan presse de britiske renter lidt op og styrke pundet, vurderer Sydbank.

Fra USA kommer der en opgørelse af erhvervstilliden i New York-regionen målt ved Empire State Manufacturing-indekset. Indekset ventes at være steget til 19,0 i januar fra 18,0 måneden før, fremgår det af Bloomberg.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
23/05/18

 
0,00%
 
04:20:02

 
0,00%
 
23/05/18

 
0,00%
 
04:20:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder