Obligationer/tendens: ECB-referat og taler i fokus

Udgivet den 19-05-2022  |  kl. 07:04  |  

Referatet fra det seneste rentemøder i Den Europæiske Centralbank, ECB, er et af torsdagens største fokuspunkter på det danske obligationsmarked, hvor også et par taler af fremtrædende folk fra banken kan tiltrække sig opmærksomhed.

Umiddelbart tyder det på små rentefald fra åbningen på det danske obligationsmarked torsdag efter et pres nedad på de amerikanske renter onsdag aften, da aktierne blev kastet over skulderen og investorerne søgte ly i de fastforrentede papirer.

Det amerikanske aktieindeks styrtdykkede onsdag omkring 4 pct. efter skuffende regnskaber, herunder ikke mindst fra flere detailselskaber, og på obligationsmarkedet faldt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 10 basispoint til 2,89 pct.

Torsdag morgen har den dog rettet sig lidt til 2,91 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo, hvilket er 3 point under renteniveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag. Herhjemme faldt den tiårige danske statsrente onsdag 1 basispoint til 1,37 pct. efter tirsdagens stigning på 12 basispoint.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med faldende renter. Investorerne vil i dag nærlæse det pengepolitiske referat fra det seneste rentemøde i ECB. Derudover taler Guindos og Holzmann fra ECB, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en morgenkommentar.

Han vil fokusere på signaler om, hvorvidt Guindos og Holzmann kan se for sig, at ECB på et tidspunkt sætter renten op med 50 basispunkter i stedet for den nuværende forventning om 25 basispunkter per gang.

- ECB's Knot lukkede i tirsdags ånden ud af flasken, da han sagde, at så stor en renteforhøjelse kunne komme i spil, hvis inflationspresset bredte sig. Investorerne har på ingen måder indstillet sig på sådan et scenarie, så renterne kan køre yderligere op, hvis flere ECB-direktører peger i den retning, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Ifølge Spreogel forventer investorerne over det kommende år, at renten i ECB sættes op med 140 basispunkter svarende til knap 6 renteforhøjelser af 25 basispunkter.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯