Obligationer/tendens: Fed-referat på falderebet inden lang weekend

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 07:02  |  

Onsdag ventes at begynde stille og roligt på markedet for danske statspapirer - måske med en pil ned. Men det er først i eftermiddag og især i aften, at der er programsat egentlige begivenheder, som kan rykke ved renten.

Klokken 16 kan Raphael W. Bostic, chef for Federal Reserve i Atlanta med stemmeret i FOMC, påkalde sig opmærksomheden, når han taler på et webinar om Feds reaktion på coronakrisen. Og onsdag aften kan det seneste referat fra rentemødet i den amerikanske centralbank den 29. april nærstuderes for nærmere detaljer om den fremtidige rentepolitik.

- Investorerne vil granske referatet for signaler om yderligere pengepolitiske lempelser som eksempelvis negative renter, selv om Fed-chef Powell på det seneste har afviste dette, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, forud for åbningen af dagens handel.

Tirsdag vidnede den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, for Senatets bankkomité. Her gentog han, at centralbanken er parat til at sætte ind mod krisen med alle sine værktøjer, og at der ikke er udsigt til renteforhøjelser i en rum tid.

- Vi forventer at fastholde renterne ved dette niveau, indtil vi er sikre på, at økonomien er kommet gennem de nylige hændelser og er på vej til at nå målene om maksimal beskæftigelse og prisstabilitet, lød det.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt tirsdag med 3 basispoint til 0,69 pct., et niveau den holder fast i i handlen i Tokyo onsdag morgen. Det er 3 point lavere, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Tirsdag endte den tiårige danske rente i minus 0,25 pct., hvilket var 4 basispoint højere end mandag. I fredags lå renten i minus 0,32 pct.

Når handlerne lukker bøgerne i eftermiddag og går på forlænget kristihimmelfartsferie, vender de tilbage mandag til flere nyheder, de skal fordøje. Torsdag kommer der tal på antallet af nytilmeldte ledige fra USA, og fredag lander der blandet andet et mødereferat fra Den Europæiske Centralbanks seneste rentemøde.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder