Obligationer/tendens: Fed-taler og amerikanske nøgletal tager fokus

Udgivet den 17-05-2022  |  kl. 06:55  |  

Taler af fem fremtrædende medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er blandt tirsdagens fokuspunkter på obligationsmarkedet sammen med tal fra USA for detailsalg og industriproduktion.

Derudover kan markedsdeltagerne se frem til en revideret opgørelse af væksten i eurozonen i andet kvartal.

Umiddelbart ser det ud til, at det danske obligationsmarked kommer til at åbne med marginale rentestigninger tirsdag, efter at renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation mandag startede ugen med en rentestigning på 5 basispoint til 1,26 pct.

Udsigt til stigende aktiemarkeder i Europa tirsdag kan være med til at understøtte tendensen til stigende renter fra start. Samtidig er de amerikanske renter også steget en smule siden dansk børslukketid mandag.

Tirsdag morgen ligger renten på den tiårige amerikanske T-bond i 2,89 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 3 basispoint højere i forhold til dansk lukketid mandag.

Der er i øjeblikket stor fokus på den ekstremt høje inflation og centralbankernes tiltag for at få bugt med den. Derfor vil markedsdeltagerne også holde nøje øje med dagens taler af forskellige Federal Reserve-medlemmer.

Nogle af talerne finder sted inden for dansk åbningstid, men Federal Reserves topchef, Jerome Powell, taler først kl. 20 dansk tid. Samlet skal fem Federal Reserve-chefer tale tirsdag, hvilket sker efter en periode med voldsomme udsving og markante aktiefald.

- Normalt når du er tæt på et lavpunkt på markedet, og du har fem Fed-chefer, der skal tale, så er de der ikke for at tale markedet ned, siger Tom Hayes, bestyrelsesformand hos Great Hill Capital, til Reuters.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯