Obligationer/tendens: Flad åbning i vente før industrital

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 06:59  |  

Det danske obligationsmarked ventes torsdag at åbne tæt på uændret og dermed holde sig tæt på det rekordlave renteniveau, som blandt andet den tiårige danske rente nåede i sidste uge. Ud over tal for industriproduktionen i eurozonen i april er der ikke meget at komme efter i nøgletalskalenderen, og i mangel af nye markedsmæssige impulser er der umiddelbart lagt op til en stille dag.

Ifølge et estimat fra Bloomberg News venter økonomerne et fald i industriproduktionen i eurozonen på 0,5 pct. i april - opgjort sæsonkorrigeret. I forvejen er det ifølge chefanalytiker Søren V. Kristensen fra Sydbank kendt, at industriproduktionen har haltet i flere lande, herunder i Tyskland, hvor den faldt kraftigt i april.

- Det er naturligvis bekymrende, set i lyset af at toldmurene sådan set bare er vokset siden, skriver han i en morgenkommentar.

HANDELSSPØRGSMÅL ATTER I FOKUS

Herhjemme lukkede den tiårige rente onsdag uændret i minus 0,19 pct. Det er bare 2 basispoint fra bundrekorden fra i fredags på minus 0,21 pct. Imens faldt renterne i USA onsdag atter tilbage, da investorerne igen fokuserede på handelsspændingerne mellem Kina og USA, og da markedet fik en svag læsning af inflationen i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt tilbage med godt 2 basispoint til 2,12 pct. Torsdag morgen fortsætter rentefaldet i den tiårige amerikanske statsobligation, da den handles med en rente på 2,11 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 basispoint lavere, end da det danske obligationsmarked lukkede onsdag eftermiddag.

Handelsspørgsmålet var igen i negativt fokus onsdag, da USA's præsident, Donald Trump, fortalte journalister, at han blokerer for en handelsaftale med Kina, medmindre modparten er parat til at stå ved de løfter, landet tidligere i forhandlingerne har afgivet. Forhandlingerne har stået stille siden maj, da USA beskyldte Kina for at trække sig fra sine løfter, hvilket Kina pure har afvist.

Samtidig viste onsdagens nøgletal, at de amerikanske forbrugerpriser steg med 1,8 pct. i maj i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 1,9 pct. Dermed aftog inflationen, da prisstigningstakten måneden før var på 2,0 pct.

- Tallene vil blot øge kravene i markedet om rentesænkninger, sagde James Knightley, cheføkonom hos ING, til Financial Times.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20:36:01

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,54%
 
20:36:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder