Obligationer/tendens: Flad åbning i vente på stor PMI-dag

Udgivet den 22-03-2019  |  kl. 07:18  |  

Der ventes ikke de store rentemæssige udskejelser, når det danske obligationsmarked åbner fredag, hvor markedsdeltagerne kan se frem til PMI-tal fra både Europa og USA.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Dagens vigtigste begivenhed bliver de europæiske PMI'ere, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en morgenkommentar.

PMI-indekset for industri blev i februar opgjort til 49,3, og dagens foreløbige tal for marts ventes at vise en marginal forbedring til 49,5, hvilket stadig er under skillelinjen på 50 mellem fremgang og kontraktion.

- Det indikerer, at den europæiske industri befinder sig i recessionslignende tilstande. Vi venter stort set uændrede PMI'ere i marts. Fald i PMI-indeksene kan give rentefald og svække euro, skriver Mathias Rømer Sproegel.

De amerikanske renter har ikke gjort det store væsen af sig, siden den danske markedslukning torsdag, hvilket indikerer en rolig markedsåbning i Europa. Renten på den tiårige amerikanske statsobligation ligger fredag morgen i 2,53 pct., hvilket er 1 basispoint mere, end da det danske obligationsmarked lukkede.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige statsobligation med udløb i 2029 torsdag med 3 basispoint til 0,13 pct., efter at den amerikanske centralbank efter sit rentemøde onsdag indikerede, at der ikke bliver pillet ved renten i år.

Tilbage i december regnede Federal Reserve ellers med, at renten skulle hæves to gange i løbet af året. Det sendte onsdag den tiårige amerikanske rente ned i det laveste niveau i 14 måneder, hvilket siden også smittede af i Europa.

Baggrunden for centralbankens ændrede kurs er, at tempoet i USA's økonomi er på vej ned, og at inflationspresset også er aftagende. Markedsdeltagerne får fredag mere nyt om udviklingen i den amerikanske økonomi, når der i eftermiddag kommer tal for udviklingen i indkøbschefernes forventninger (PMI) samt salget af eksisterende boliger.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
19/07/19

 
3,78%
 
19/07/19

 
3,58%
 
19/07/19

 
3,35%
 
19/07/19

 
1,07%
 
19/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder