Obligationer/tendens: Flad start i vente med Fed-møde og euroinflation

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 07:13  |  

Nøgletalskalenderen er onsdag fyldt til randen med alt fra endelige PMI-tal til den private amerikanske jobrapport ADP og inflationstal for eurozonen, inden den amerikanske centralbank, Federal Reserve, lukker ballet med en rentemeddelelse efter sit rentemøde.

Derfor er der ikke ventet de helt store udsving, når det danske obligationsmarked åbner. Dagens nøgletal og begivenheder skulle dog nok få renten på gled.

- Med inflationstal fra eurozonen og et uhyre vigtigt rentemøde i den amerikanske forbundsbank kan der komme store udsving i renterne, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en morgenkommentar.

Tirsdag faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation et enkelt point til 2,49 pct.

På det amerikanske obligationsmarked faldt den toneangivende tiårige statsobligation med 3 basispoint til 3,51 pct., som den også forrentes i onsdag morgen.

Fra det amerikanske kommer onsdag også konklusionen fra Federal Reserves rentemøde i form af en rentemeddelelse klokken 20.30. Rentemødet ventes at kaste nok et renteløft af sig - dog på blot 25 basispoint - og fokus er derfor i høj grad mod centralbankchef Jerome Powells retorik i den efterfølgende meddelelse.

- Vi forventer, at Powell vil signalere flere renteforhøjelser, samt at renten vil forblive på et højt niveau i lang tid. Derudover tror vi, at Powell vil give investorerne en historietime omkring risikoen for en ny inflationsbølge som i 80'erne, hvis pengepolitikken lempes for hurtigt, skriver seniorøkonomen.

INFLATIONEN I EUROZONEN VENTES AT AFTAGE

Før onsdagens klimaks i form af Federal Reserves rentemeddelelse venter et hav af nøgletal fra alle verdenshjørner.

Natten til onsdag er der kommet endelige PMI-tal fra industrien i Japan, der endte uændret fra den foreløbige opgørelse på 48,9, og fra Kina, der endte på 49,2 mod ventet 49,5.

Nyt om indkøbschefernes temperaturmålinger af industrien fortsætter med nyt fra Tyskland og eurozonen henover formiddagen. Begge ventes at holde niveau fra den foreløbige opgørelse.

Klokken 11 offentliggøres forbrugerprisudviklingen i eurozonen i januar, hvor der på årsbasis er ventet en afmatning til 9,0 pct. fra 9,2 pct. i december. Samtidig ventes kerneinflationen, der fraregner energi og fødevarer, at være aftaget til 5,1 pct. efter at være tiltaget til 5,2 pct. måneden før.

- Meget tyder på, at inflationen vil falde yderligere i januar som følge af store fald i markedspriserne på gas. Vi tror dog ikke, at kerneinflationen ændrer sig nævneværdigt i januar, vurderer han videre og tilføjer, at det kan presse renterne op, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Fra USA offentliggøres i løbet af eftermiddagen ADP-jobrapport for januar, hvor der er ventet et plus på 170.000 job fra 235.000 måneden før. Det kan være en forsmag på den officielle jobskabelsesrapport eksklusive landbruget, der fremlægges fredag.

Dertil er der nyt om antallet af ledige stillinger i form af Jolts-rapporten. Her ventes antallet af ledige stillinger opgjort til 10,23 mio. mod 10,49 mio. i december.

ISM-indekset for industrien ventes i januar at være bakket til 48,0 fra 48,4 måneden før.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯