Obligationer/tendens: Fortsat virusfrygt kan sende renterne ned

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 07:09  |  

Der er torsdag udsigt til rentefald på det danske obligationsmarked, idet investorerne igen søger mod sikker havn i obligationerne som følge af en fortsat spredning af coronavirusset uden for Kinas grænser.

Det altafgørende for markederne vil fortsat være udviklingen i coronavirusudbruddet, hvor væksten i antallet af smittede i Kina onsdag aftog, mens den uden for Kina er stigende, hvor den første smittede dansker torsdag morgen er fundet.

På nøgletalsfronten vil fokus torsdag være på den økonomiske tillid fra eurozonen og den anden opgørelse over BNP-væksten i USA i fjerde kvartal.

Torsdag morgen fortsætter rentefaldene på T-bondmarkedet i Tokyo, hvor den tiårige T-bond handles med en rente på lige over 1,30 pct., efter at renten tidligere torsdag har været nede i rekordniveauet 1,2922 pct.

Det er 5 basispoint under renteniveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den toneangivende tiårige danske statsobligationsrente tog et dyk midt på formiddagen onsdag til minus 0,51 pct. - men renten endte med en stigning på 1 basispoint til minus 0,48 pct.

Den økonomiske tillid for eurozonen præsenteres klokken 11, og her venter analytikerne for februar en fastholdelse på 102,8.

- Investorerne forventer, at indekset vil aftage som konsekvens af COVID-19. Et kraftigt fald i indekset kan give næring til det nuværende skrøbelige humør på finansmarkederne, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

Torsdag eftermiddag præsenteres den anden udgave af BNP-væksten for USA i fjerde kvartal, og en skuffelse i forhold til første opgørelse på en vækst på 2,1 pct. kan ifølge Sydbanks makroanalytiker også øge bekymringerne i markedet.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder