Obligationer/tendens: Højere renter ser ud til at bide sig fast

Udgivet den 03-12-2019  |  kl. 07:05  |  

De store rentestigninger, der mandag prægede det danske obligationsmarked, ser ud til at holde ved fra starten af tirsdagens handel.

Rentestigningerne, der fyldte det meste af det europæiske marked mandag, bredte sig også til det amerikanske marked, og her udbygges rentestigningen i den lange ende tirsdag morgen.

Den tiårige amerikanske rente handles tirsdag morgen i 1,84 pct. på det asiatiske marked. Det er 2 basispoint højere end ved amerikansk lukketid, hvor renten havde noteret sig en stigning på 4 basispoint over dagen.

Samtidig er niveauet 1 basispoint højere end ved dansk lukketid på ugens første handelsdag.

Herhjemme steg den toneangivende tiårige rente med 6 basispoint til minus 0,27 pct. mandag, mens den tiårige tyske rente steg 7 basispoint til minus 0,28 pct.

Og den udløsende faktor for renteløftet kom netop fra Tyskland, hvor socialdemokraterne (SPD) i weekenden fik et nyt formandskab, som har fået visse markedsdeltagere til at tro på, at vejen til en mere lempelig finanspolitik i Europas største økonomi er blevet kortere.

Og den tro kan investorerne meget vel handle videre på tirsdag. Inspirationen fra makrosiden er i hvert fald til den absolut begrænsede side med meget få nøgletal i kalenderen.

Eneste højdepunkter er en statistik over producentpriserne i eurozonen i oktober, mens Nationalbanken herhjemme gør status for valutareserven i november ud på eftermiddagen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder