Obligationer/tendens: Handelskonflikt og rentereferat vil være i fokus

Udgivet den 22-05-2019  |  kl. 07:22  |  

Helt små bevægelser vil sandsynligvis præge det danske obligationsmarked ved handelsstart onsdag, hvor investorerne særligt vil have opmærksomheden rettet mod mødereferatet fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der offentliggøres efter dansk lukketid.

Tirsdag aften endte de amerikanske aktieindeks i plus, efter at den amerikanske regering havde lovet en udsættelse på 90 dage af forbuddet mod at handle med den kinesiske it-gigant Huawei.

Den gode stemning på aktiemarkedet betød også, at obligationerne mistede tiltrækningskraft, og renten på den tiårige toneangivende amerikanske statsobligationen lukkede i 2,43 pct. eller 1 basispoint højere.

Onsdag morgen er det renteniveau uændret i forhold til amerikansk lukketid, og samtidig er niveauet stort set det samme, som da det danske marked lukkede tirsdag eftermiddag.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte tirsdag i 0,02 pct., hvilket var 2 basispoint højere end mandag. På de toneangivende markeder i Europa var der udsving af samme størrelse i de tiårige statsrenter.

Investorernes optimisme er blevet svækket en smule i løbet af morgenen onsdag, efter forlydender om at USA overvejer at nedlægge et forbud mod at handle med op til fem kinesiske teknologiselskaber - heriblandt videoovervågningsselskaber.

Ifølge Bloomberg News, der har oplysningerne fra anonyme kilder, overvejer USA at sortliste de op til fem selskaber og dermed afholde dem fra at købe amerikanske teknologikomponenter eller software - ligesom med Huawei.

Natten til onsdag er der desuden blevet offentliggjort nye tal for udviklingen i den japanske eksport og import. Begge poster oplevede større udsving end ventet i april.

Eksporten af varer ud af Japan faldt 2,4 pct. sammenlignet med april sidste år, mens økonomerne havde ventet et fald på 1,6 pct. For importens vedkommende viser statistikken en stigning på 6,4 pct., mens økonomerne havde ventet en forøgelse på 4,5 pct.

Resten af onsdagen byder ikke på mange nøgletal, men til gengæld vil investorerne rette opmærksomheden mod referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der offentliggøres klokken 20.00 dansk tid.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder