Obligationer/tendens: Let stigende renter i sigte fra start

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 07:03  |  

Spirende håb om en delvis handelsaftale mellem USA og Kina nærer de finansielle markeder fredag morgen.

Håber er tændt af kommentarer fra Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, sent torsdag om, at Washington er ved at være tæt på en handelsaftale med Kina.

Det har sendt de amerikanske aktiefutures op sideløbende med stigninger i de amerikanske renter natten over.

Fredag morgen ligger den tiårige amerikanske rente i 1,84 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo. Det svarer til små 2 basispoint over niveauet ved danske lukketid torsdag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne med svagt stigende renter, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar fredag morgen.

Torsdag lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med et fald på 3 basispoint til minus 0,31 pct. Det skete efter et rentefald på 6 basispoint onsdag.

Dagens buket af nøgletal indeholder blandt andet forbrugerpriser i eurozonen, mens der fra den anden side af Atlanten bydes på Empire Manufacturing, Industriproduktion, kapacitetsudnyttelse og forretningslagre.

Men vigtigst er dog de amerikanske tal for detailsalget, der har en stor vægt i det samlede vækstbillede.

- Investorerne vil i dag have fokus på det amerikanske detailsalg. Et fald i detailsalget for anden måned i træk, kan udløse rentefald, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Salget i oktober estimeres at være steget 0,2 pct. i forhold til september.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder