Obligationer/tendens: Lille rentefald i vente frem mod eurozonen-tal

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 06:48  |  

Det tyder på en åbning uden de store renteudsving på det danske obligationsmarked mandag, frem mod at der i løbet af formiddagen offentliggøres en stribe nøgletal fra eurozonen, som kan være med til at sætte tonen.

Siden dansk børslukning fredag er de amerikanske statsrenter faldet en spids, hvilket kan indikere små rentefald for det ledende tiårige danske statspapir, hvorpå renten fredag faldt 10 basispoint til minus 0,23 pct.

Den toneangivende tiårige amerikanske statsobligationer forrentes mandag morgen med 0,66 pct. på markedet i Tokyo, Japan, hvilket er 5 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukning fredag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne med mindre rentefald. Dagens vigtigste nøgletal bliver Economic Sentiment fra eurozonen, som kan sætte sit aftryk på dagens renteudvikling, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Economic Sentiment er et sammenvejet forbruger- og erhvervstillidsindeks, der ifølge makroanalytikeren har haft en høj grad af sammenhæng med eurozonens BNP-vækst over historien.

- Vi venter et fald i Economic Sentiment til 90,0 i marts fra 103,5. Et mindre fald, end vi venter, kan styrke euro og presse renterne op, lyder vurderingen fra Mathias Dollerup Sproegel.

I løbet af formiddagen kommer der også en stribe andre tillidsindikatorer fra eurozonen - blandt andet for industritilliden, der i marts ventes at lande på minus 11,4 ifølge Bloomberg News.

Derudover vil investorerne mandag også have et øje på udmeldinger omkring konsekvenserne af udbruddet af coronavirus og eventuelle udmeldinger fra diverse centralbanker, organisationer og regeringer.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder