Obligationer/tendens: Manglende nøgletal holder markedet i ro

Udgivet den 08-09-2015  |  kl. 07:33  |  

Det danske obligationsmarked ventes tirsdag at fortsætte de ganske rolige takter fra mandag, hvor det hele sluttede, som det startede.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i 0,87 pct. - ganske som fredag eftermiddag.

Mandagens markedsro var forårsaget af, at amerikanerne holdt fri grundet Labor Day, mens det også var en forholdsvis rolig dag på det turbulente kinesiske marked.

Samtidig var der ingen større nøgletal, og heller ikke tirsdag er kalenderen ved at flyde over af spændende begivenheder. Eksempelvis har der været tal for den kinesiske im- og eksport i august, og de viste helt som ventet tunge fald. For importen var det mere end ventet blandt økonomerne, mens eksporten faldt mindre end ventet.

Fra USA kommer der tirsdag erhvervstillidsindekset for små virksomheder i USA for august, NFIB-indekset. Analytikerne venter en mindre fremgang fremgang i erhvervstilliden til indeks 96, mod tidligere 95,4. I den seneste tid har tilliden svunget mellem indeks 95 og 100.

- NFIB-indekset vil næppe få større betydning, medmindre vi ser meget store overraskelser, vurderer Sydbank i en kommentar.

Efter gårsdagens lukkedag i USA bliver den tiårige amerikanske rente tirsdag i Asien klokken 7.30 dansk tid handlet til 2,13 pct. Det er stort set uændret, siden markedet lukkede fredag.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Obligationer❯  Danmark❯  Tendens❯  Børsindblik❯ 

Relaterede nyheder