Obligationer/tendens: Nyt om centralbankerne i Europa og USA i fokus

Udgivet den 22-07-2019  |  kl. 07:29  |  

Centralbankerne i Europa og USA styrede i høj grad de finansielle markeder i slutningen af sidste uge, og også i denne uge vil rygter om og forventningerne til både Den Europæiske Centralbank, ECB, og den amerikanske pendant, Federal Reserve, være i fokus.

Investorerne på det danske obligationsmarked kan muligvis også have svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på, når markedet åbner mandag morgen.

Kommentarer fra et medlem af den amerikanske centralbank var fredag aften med til at løfte renten på de amerikanske statsobligationer, og de højere renter fastholdes mandag morgen.

Her handles den tiårige T-bond nemlig med en rente på 2,06 pct. på markedet i Tokyo. Det er 2 basispoint mere, end da de danske handlere gik på weekend fredag og det samme niveau som ved amerikansk lukketid fredag.

Fredag var der ikke de store udsving på det danske obligationsmarked, og renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte uændret i minus 0,28 pct.

De højere amerikanske renter kunne tale for stigende renter ved den danske børsåbning mandag, men ifølge Sydbank kan rygter om nye potentielle opkøb fra ECB være med til at sende renten på det danske statspapir den anden vej.

RYGTER OM NYE ECB-OPKØB KAN RYKKE RENTEN

Fredag skrev det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel, at chefen for ECB, Mario Draghi, har planer om at genstarte centralbankens opkøbsprogram af statsobligationer for nye penge i november for at støtte en skrøbelig europæisk økonomi.

Ifølge Reuters citerede nyhedsmagasinet anonyme kilder, og ifølge Søren V. Kristensen, der er chefanalytiker hos Sydbank, øger det spændingen frem mod rentemødet i ECB torsdag i denne uge.

- Historien bygger på unavngivne kilder i ECB. Det følger den fremgangsmåde, som ECB tidligere har brugt for at informere investorerne om nye tiltag, skriver han i en kommentar og fremhæver, at det var småt med detaljer i nyheden.

- Ikke desto mindre har det øget spændingen frem mod rentemødet i ECB på torsdag. Det har også været medvirkende til, at vi nu har justeret vores forventninger til ECB i den resterende del af året. Vi venter nu en pakke af både rentenedsættelse og nye opkøb, lyder det fra chefanalytikeren.

CENTRALBANKTALER I FOKUS I USA

Den amerikanske centralbank tiltrak sig også igen opmærksomhed fredag, hvor James Bullard, chef for Federal Reserve i St. Louis, fortalte, at han hælder til en rentenedsættelse på 25 basispoint ved juli-mødet baseret på de nøgletal, han har set indtil nu.

Udtalelserne kom, dagen efter at John C. Williams, chef for Federal Reserves afdeling i New York, i en tale sagde, at centralbankerne skal reagere hurtigt på tegn på en nedadgående økonomi i et lavrentemiljø som det nuværende.

Det blev opfattet meget dueagtigt blandt handlerne, hvor dele af markedet i en periode skruede forventningerne om en rentenedsættelse på mere end 25 basispoint ved Federal Reserves næste rentemøde i slutningen af juli i vejret.

Fredag nedtonede James Bullard i sin tale behovet for kraftige lempelser fra centralbanken i sin tale, og det sænkede igen straks forventningerne i markedet til en større rentenedsættelse i juli.

Mandag er nøgletalskalenderen stort set tom. Investorerne får dog nyt om udviklingen i beskæftigelsen i Danmark i maj, og i løbet af eftermiddagen offentliggøres nye tal for aktivitetsindekset fra Chicago Fed.

Investorerne vil dog også væbne sig med en vis grad af tålmodighed frem mod de kommende rentemøder i Den Europæiske Centralbank og Federal Reserve henholdsvis torsdag i denne uge og onsdag i næste uge.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder