Obligationer/tendens: Recessionspanik klart dæmpet inden rolig start

Udgivet den 19-08-2019  |  kl. 07:29  |  

Sidste uges panik på rentemarkedet synes at være gået lidt i sig selv igen mandag morgen, hvor der ikke længere er tunge recessionssignaler i den amerikanske rentekurve.

Det vil formentlig også smitte af herhjemme, hvor der umiddelbart er udsigt til en rolig start med uændrede eller let stigende statsrenter.

Allerede fredag steg den tiårige amerikanske rente, mens den toårige rente gik tilbage, og dermed bevægede rentespændet sig igen i den rigtige retning, efter at det midt på sidste uge var i minus - den toårige rente var højere end den tiårige.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med uændrede til lidt højere renter. Vi venter, at dagens renteudvikling vil blive dikteret af den generelle stemning på de finansielle markeder, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en morgenkommentar mandag.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation fredag i minus 0,66 pct. efter større udsving i begge retninger i løbet af dagen.

Fra nøgletalsfronten er der ikke nogen helt store højdepunkter mandag. Det største er en endelig opgørelse over forbrugerpriserne i eurozonen i juli.

Økonomerne venter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, at priserne steg med 1,1 pct. sammenlignet med samme måned sidste år. Det er et lavere niveau end stigningen på 1,3 pct., som det foreløbige estimat viste.

Dermed vil der i stedet være fokus på en væsentlig begivenhed hos dem amerikanske centralbank, Federal Reserve, senere på ugen, hvor det årlige symposium i Jackson Hole, Wyoming, afholdes.

Her skal blandt andre centralbankchef Jerome Powell på talerstolen.

- Ugen starter rent nøgletalsmæssigt stille ud forud for en uge, hvor vi får flere signaler fra både Federal Reserve og ECB. Ugens vigtigste begivenhed bliver efter alt at dømme fredagens tale fra Jerome Powell ved den årlige Jackson Hole-konference, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder