Obligationer/tendens: Rentefald katalyseret i udlandet i sigte

Udgivet den 01-07-2022  |  kl. 07:10  |  

Der er lagt op til faldende renter fra åbningen af det danske obligationsmarked fredag, hvis den internationale udvikling slår igennem i København.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt torsdag med 8 basispoint til 3,02 pct. Og fredag morgen slog nervøsiteten igen ud i lys lue, idet den tiårige T-bondrente først droppede til 2,94 pct. på markedet i Tokyo, inden den stabiliseredes på 2,96 pct.

Det er 4 point under renteniveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag eftermiddag.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med en tendens til rentefald, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat fredag morgen.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede torsdag med en rente på 1,73 svarende til 15 basispoint mindre end ved lukketid onsdag.

NØGLETAL I FOKUS

Der er stærkt interessante økonomiske nøgletal både fra USA og fra eurozonen i kalenderen fredag.

I eurozonen er det først og fremmest det månedlige forbrugerprisestimat, der tiltrækker sig opmærksomhed. Prisstigningerne estimers til at være på 8,5 pct. i juni mod en stigningstakt på 8,1 pct. i maj.

Dataene vil få stor indflydelse på Den Europæiske Centralbanks beslutninger på det kommende pengepolitiske møde.

- Fortsætter inflationen med at tiltage, vil investorerne sende renterne op på forventninger om, at ECB hæver renten med 0,50 pct.point i juli, selv om ECB klart har signaleret, at renten kun bliver hævet med 0,25 pct.point, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Der er også PMI data for industrien i eurozonen og iøvrigt også fra den hjemlige scene.

Fra USA er der sekundære tal for anlægsinvesteringer, men det er ISM-data for industri, der tager overskriften, da investorerne er meget optaget af muligheden for en amerikansk recession, hvilket kan resultere i større udsving fra effekten af ISM-indekset end normalt.

- Falder ISM-indekset mere end ventet, vil det puste yderligere til vækstbekymringerne, noterer Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire.

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯