Obligationer/tendens: Renten ses falde - centralbanktaler i udsigt

Udgivet den 29-06-2022  |  kl. 07:04  |  

Stemningen er trykket blandt investorerne, efter at tal tirsdag viste, at de amerikanske forbrugere har det værre og værre. Og det kan lægge pres på renteudviklingen onsdag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 3 basispoint til 3,17 pct. tirsdag. Og onsdag morgen forrentes den tiårige T-bond fortsat med 3,17 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 6 basispoint under niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Herhjemme steg renten på den tiårige statsobligation med 10 basispoint tirsdag og endte i 2,02 pct.

Onsdag er der flere ting for investorerne at tage bestik af. Chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, og hendes amerikanske kollega, Jerome Powell, deltager i diskussionen ved ECB's konference i Sintra i Portugal. Også Andrew Bailey, der er chef for Bank of England, deltager.

- Der kan altså vente vigtige budskaber fra tre af de store centralbanker. Vi vil blandt andet lytte efter centralbankchefernes forventninger til rentestigninger og udsigterne for den globale økonomi, skriver Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

De tre centralbankchefer går i gang klokken 15.00.

Fra nøgletalsfronten kommer der inflationstal fra Tyskland og Spanien, som varmer op til fredagens inflationstal fra eurozonen. Inflationen i det tyske ventes at vise 7,9 pct. i juni, og de spanske forbrugerpriser ventes at være steget med 8,8 pct. på årsbasis, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

- Det bliver de sidste inflationstal inden ECB's rentemøde den 21. juli, og skulle inflationstallene fortsætte med at stige mærkbart mere end forventningerne, vil det lægge pres på ECB for at hæve renten med mere end de udmeldte 0,25 pct.point, lyder det fra Sydbank, hvor Kim Blindbæk påpeger, at investorerne indregner 30 pct. sandsynlighed for, at ECB hæver renten med 0,50 pct.point på rentemødet.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯