Obligationer/tendens: Renterne står til forsigtig stigning

Udgivet den 11-12-2018  |  kl. 07:18  |  

De danske obligationsrenter står umiddelbart til en lille stigning fra starten af tirsdagens handel efter pæne udsving i den amerikanske handel mandag.

Usikkerheden har stadig godt fat i markederne, og det kunne mærkes i USA mandag, hvor aktierne en overgang var langt nede, men endte højere efter markante udsving.

Det satte sig også i renterne, der svingede fra noget lavere til lidt højere, inden den toneangivende tiårige rente endte nogenlunde uændret for dagen i 2,85 pct.

Tirsdag morgen handles renten i 2,86 pct., hvilket er omtrent 2 basispoint højere end ved dansk lukketid.

Selv om futures for de amerikanske aktier igen peger nedad tirsdag morgen, steg aktierne relativt mere efter dansk lukketid mandag, og derfor synes der at være overvægt til risikovilligheden tirsdag, hvilket kan give stigende renter og aktier.

Et af de helt store samtaleemner mandag var udskydelsen af afstemningen om brexit-aftalen i det britiske parlament, der ellers skulle være løbet af stablen tirsdag.

Derudover præger handelskrigen mellem USA og Kina fortsat, da spændingerne i sidste uge steg efter anholdelsen af Huaweis finansdirektør i Canada.

Fra nøgletalsfronten er højdepunktet tirsdag opgørelsen af ZEW-indekset i Tyskland. Her venter økonomerne et fald til 55,0 i indekset for den nuværende situation i december, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Forventningsindekset ventes samtidig at falde til minus 25,0 fra minus 24,1 i november.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
10:56:01

 
6,41%
 
10:56:01

 
5,68%
 
10:56:01

 
2,66%
 
10:56:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder