Obligationer/tendens: Rolig åbning i vente inden detroniseret nøgletal

Udgivet den 03-04-2020  |  kl. 07:03  |  

Det tyder på en rolig åbning uden de store renteudsving på det danske obligationsmarked, når handlen indledes fredag.

Inspirationen fra USA peger på en stort set uændret åbning. Landets ledende tiårige statspapir forrentes fredag morgen med 0,59 pct., hvilket er 1 basispoint under renten, da obligationsmarkedet lukkede i Danmark torsdag.

Torsdag steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 3 basispoint til minus 0,21 pct. Det er 2 basispoint højere end niveauet, da markedet lukkede sidste fredag.

Senere på dagen offentliggøres den amerikanske jobrapport for marts indeholdende landets jobskabelse uden for landbruget, der også er kendt som kongetallet, da det bruges som en strømpil for udviklingen i verdensøkonomien.

Det er dog blevet detroniseret i denne måned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne med små rentefald. Normalt vil den amerikanske jobrapport være månedens helt store nøgletal, men der er en stor sandsynlighed for, at nøgletallet denne gang er forældede nyheder.

- Dataindsamlingen sluttede 12. marts, inden nedlukningen af den amerikanske økonomi for alvor tog fart. Derfor forventer vi ikke, at arbejdsmarkedsrapporten får stor betydning for renteudviklingen, skriver han i en kommentar.

Den globale spredning af coronavirus har betydet nedlukninger af samfundet i flere lande, hvor folk i stedet arbejder hjemmefra, og sendt rystelser gennem den økonomien, hvor den globale efterspørgsel rammes.

Ifølge Bloomberg News ventes der i marts at være forsvundet 100.000 amerikanske job uden for landbruget. Måneden før blev der skabt 273.000 job.

Senere fredag kommer der også amerikanske PMI- og ISM-tal. Særligt ISM-tallet for servicesektoren, der ventes at være faldet til 43 fra 57,3 måneden før, er i fokus:

- I onsdags så vi et beskedent fald i ISM-indekset for industrien i marts. På overfladen lyder det som gode nyheder, men indekset holdes lige nu kunstigt oppe af stigende leveringstider.

- Vi venter at se et markant fald i ISM-indekset for servicesektoren, da servicesektoren er blevet endnu hårdere ramt af Covid-19, end industrien er. Helt konkret venter vi et fald i marts til 48,5 fra 57,3. Et større fald, end vi venter, kan presse renterne ned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

En værdi over 50 indikerer stigende aktivitet, mens en værdi under 50 indikerer tilbagegang.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder