Obligationer/tendens: Roligt rentemarked i vente - fokus på virusnyt

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 07:03  |  

Investorerne står til at gå en morgen i møde med helt små udsving på det danske obligationsmarked fredag, hvor nyt om coronavirusudbruddet og konsekvenserne for økonomien igen vil løbe med opmærksomheden.

I USA sluttede renten på den toneangivende tiårige statsobligation torsdag med et fald på 4 basispoint til omtrent 0,83 pct. Fredag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 0,81 pct. på markedet i Tokyo.

Det er stort set samme niveau som på tidspunktet for det danske obligationsmarkeds lukning torsdag, og dermed er der umiddelbart ikke lagt op til de helt store rentebevægelser fra start.

For den toneangivende tiårige danske statsobligation endte torsdagen med et rentefald på 5 basispoint til minus 0,13 basispoint. Det er desuden 1 basispoint højere end fredagens lukkeniveau.

Fokus i markedet vil fortsat samle sig om coronavirusudbruddet og arbejdet med at inddæmme smitten samt centralbanker og regeringers tiltag for at inddæmme de økonomiske konsekvenser heraf.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Vi får ikke de helt store nøgletal i dag. Den generelle stemning eller pludselige meldinger fra finansministre og centralbankchefer vil sandsynligvis diktere dagens renteudvikling, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Rentefaldene torsdag hang blandt andet sammen med, at omkring 3,3 mio. amerikanere meldte sig i arbejdsløshedskøen i sidste uge. Det var næsten dobbelt så mange som de ellers høje forventninger på 1,7 mio. nye ledige.

Det var ikke nok til at spolere optimismen på aktiemarkederne, der for tredje dag i træk sluttede med fremgang, men på obligationsmarkedet blev der solgt en smule med faldende renter til følge.

På ugens sidste handelsdag kan investorerne også se nærmere på en række amerikanske nøgletal, der offentliggøres fredag eftermiddag dansk tid.

Det drejer sig blandt andet om privatforbruget, der i februar ventes at have vist en stigningstakt på 0,2 pct, og PCE-kerneprisdeflatoren, som er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål.

Sidstnævnte ventes for februar at vise en stigning på 1,7 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder