Obligationer/tendens: Sidelæns til let vigende rente fra åbning

Udgivet den 08-07-2020  |  kl. 07:09  |  

Der er lagt op til let vigende eller uændrede danske renter fra åbningen på det danske obligationsmarked onsdag.

Det indikerer den internationale udvikling siden dansk lukketid tirsdag, hvor et rentefald i den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation på 5 basispoint gav et lukkeniveau på 0,63 pct.

Onsdag morgen handles T-bonden med en rente på 0,65 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 2 basispoint under niveauet ved dansk børslukketid tirsdag.

Dagen byder ikke på nøgletal, så det blive ikke fra den side, at retningen for de finansielle markeder sættes.

- I fraværet af nøgletal kan udviklingen i Covid-19 tilfælde igen spille en rolle for investorerne. Det er i øjeblikket en af de negative faktorer, som i perioder afsporer den gode stemning, skriver cheføkonom Søren V. Kristensen fra Sydbank i en kommentar onsdag morgen.

Tirsdag satte USA rekord for antallet af daglige tilfælde med omkring 60.000 nye tilfælde.

Og onsdag morgen er de globale finansmarkeder fortsat præget af bekymringer over den fortsatte corona-smittespredning, der har sat en stopper for genåbningen i blandt andet Florida og Californien, mens der i den australske delstat Victoria er indført seks ugers nedlukning i Melbourne, for at begrænse effekten og smittespredningen.

Risiko-lysten er samtidig undermineret af flere topfolk fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der tirsdag udtrykte bekymring for, at de stigende coronavirus-tilfælde kan ramme den økonomiske vækst.

Tirsdag lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,31 pct., hvilket var samme slutniveau som mandag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder