Obligationer/tendens: Sidelæns til let vigende renter i sigte

Udgivet den 07-07-2020  |  kl. 07:13  |  

De globale finansmarkeder er tirsdag morgen fortsat præget af det massive sving mod risiko, der mandag sendte såvel de asiatiske som de amerikanske aktiemarkeder op.

Men rentemarkederne holdes i skak af den fortsatte corona-smittespredning i USA og andre steder, der betyder, at centralbankerne sandsynligvis vil fortsætte udpumpningen af likviditet.

Det lægger pres på renten den toneangivende amerikanske tiårige T-bond, der viger en anelse på markedet i Tokyo tirsdag morgen, hvilket kan smitte af på det danske marked.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med tendens til faldende renter, skriver cheføkonom Søren V. Kristensen fra Sydbank i en kommentar tirsdag morgen.

Mandag lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,31 pct., hvilket var samme slutniveau som før weekenden.

DAGENS NØGLETAL

Det er yderst småt med nøgletal tirsdag.

Fra den hjemlige scene kommer der tal for industriproduktion i maj, og fra Tyskland er der ligeledes nyt fra i industriproduktion i maj.

Fra USA er der data på antallet af ledige stillinger, der mod sædvane kan få indflydelse på de finansielle markeder.

- Den tyske industriproduktion og antallet af ledige stillinger i USA har potentiale til at flytte renterne, men det vil nok kræve markante overraskelser, vurderer Søren V. Kristensen.

Ud over de økonomiske offentliggørelser, kan indikationer fra den amerikanske centralbanks topfolk styre markedet.

Chefen for Federal Reserve Atlanta, Raphael W. Bostic, skal tale klokken 15, og klokken 20 går både Mary C. Daly, chef for Federal Reserve i San Francisco, og Thomas Barkin, chef for Federal Reserve i Richmond, på talerstolen.

Alle tre har stemmeret i den amerikanske centralbanks rentekomité, Federal Open Market Committee, FOMC.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder