Obligationer/tendens: Små udsving i sigte med blik for aktierne

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 06:57  |  

Der er udsigt til en flad åbning på det danske obligationsmarked mandag, hvor handlerne formentlig vil skæve til aktiemarkederne for at afgøre retningen.

Futures peger på mindre fald på aktiebørserne, men tager kursfaldene til, kan udviklingen medvirke til at skærpe investorernes appetit på at søge over i de rentebærende papirer. Foreløbigt er der dog ikke noget, der tyder på, at renterne vil blive sat i større bevægelse.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Dagens nøgletalskalender er stort set tom. Vi venter derfor, at den generelle stemning på finansmarkederne vil diktere dagens renteudvikling, skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i en morgenkommentar.

Eneste punkt på dagsordenen herhjemme er tal for beskæftigelsen for lønmodtagere i juli.

LILLE RENTESTIGNING I USA

I USA steg renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond fredag 1 basispoint til 0,69 pct. Det svarer til niveauet ved dansk børslukketid fredag, og mandag morgen handles de amerikanske T-bonds ikke, da markedet i Tokyo er lukket for en national helligdag.

Den tiårige danske rente sluttede fredag uændret i minus 0,40 pct. Set over ugen blev det til et rentefald på 3 basispoint.

Blandt denne uges hovedbegivenheder er indkøbschefernes forventningsindeks, PMI, for september. Statistikkerne gøres op i en lang række lande på onsdag.

Torsdag vil der ifølge Sydbank desuden blive opmærksomhed om efterspørgslen efter Den Europæiske Centralbanks TLTRO-lån (Targeted Long-Term Refinancing Operation), der giver adgang til at låne over længere tid til en favorabel rente.

Ved den seneste auktion i juni var efterspørgslen overvældende, og europæiske banker optog lån for 1310 mia. euro under programmet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder