Obligationer/tendens: Stille åbning i sigte

Udgivet den 25-05-2012  |  kl. 07:23  |  

Nationalbanken sænkede torsdag renten med 0,10 pct.point, og der vil fredag være fokus på eventuelle meldinger om den fortsatte udvikling, da det ifølge flere finanshuse, og Nationalbanken selv, ikke er usandsynligt, at renten kan få endnu et hak nedad.

Desuden vil der endnu engang være fokus på nyheder fra de gældsplagede lande i Sydeuropa, som torsdag sendte renten på den amerikanske 10-årige statsobligation ned, og formentlig kan gøre det samme ved den danske af slagsen fredag i investorernes jagt på "sikker havn-investeringer." Fra åbningen ventes renten herhjemme dog at åbne nogenlunde uændret.

En god stemning på det danske obligationsmarked torsdag forsvandt i løbet af dagen som dug for solen, og så lukkede den toneangivende danske statsobligation med løbetid på 10 år, 3-21eren, med en rente på blot 1,26 pct. - et basispoint højere end onsdagens lukkeniveau.

Der er en relativt stille dag i vente på nøgletalsfronten, hvor den tyske forbrugertillid for juni, som kommer klokken 8.00 fredag morgen, og Michigan-forbrugertillidsindikatoren for maj, som ventes klokken 15.55 i eftermiddag, vil tage en del af investorernes fokus.

/ritzau/FINANS

Mikkel Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Relaterede nyheder