Obligationer/tendens: Store PMI-dag afgør rentens rentning

Udgivet den 22-10-2021  |  kl. 07:05  |  

PMI-erhvervstillidstallene står fredag i kø, og de kan komme til at blive retningsgivende for renten.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte torsdag i 0,16 pct., hvilket var en stigning på 2 basispoint sammenlignet med onsdag.

Det tilsvarende amerikanske papirs rente steg i torsdagens amerikanske marked med 3 basispoint til 1,68 pct. Fredag morgen forrentes den tiårige T-bond med 1,69 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 2 basispoint over niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Til trods for fremgangen til renten siden det danske børsluk torsdag, venter Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen et mindre rentefald når markederne åbner.

- Renterne kan dog allerede blive sendt i en ny retning, når vi får tyske PMI-tal i løbet af formiddagen, vurderer cheføkonomen.

Fredag er store PMI-dag på begge sider af Atlanten, hvor tyskerne skyder festen i gang klokken 9.30 med de foreløbige tal for oktober. Klokken 10 følger tallene fra eurozonen og klokken 15.45 slutter amerikanerne festen.

- Særligt i Europa har PMI-indeksene været en god indikator for økonomien i de seneste kvartaler. Det er også her vi oftest ser den største markedspåvirkning, vurderer Søren Kristensen.

Aktivitetsbarometrene har bøjet lidt af i de seneste måneder, men de indikerer dog stadig fremgang, da de for både fremstillings- og servicesektor i Tyskland, eurozonen og USA alle er et godt stykke over 50, der er skillelinjen mellem frem- og tilbagegang.

Et mere kraftigt dyk i PMI-indeksene kan ifølge Sydbanks cheføkonom svække euroen og presse renterne ned.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder