Obligationer/tendens: Tysk Ifo-indeks kan puste til recessionsfrygt

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 07:01  |  

Svagt stigende renter kan præge dagens start på obligationsmarkedet, mens handlerne afventer temperaturmålingen på det tyske erhvervsliv først på formiddagen i form af Ifo-indekset.

- Ifo-indekset peger lige nu mod en markant opbremsning i tysk økonomi, og en recession er i de seneste måneder blevet mere og mere en sandsynlighed, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, forud for markedets åbning.

- Skulle Ifo-indekset falde mærkbart, kan det svække euroen, presse renterne ned og puste yderligere til aktieinvestorernes recessionsbekymringer, påpeger han.

Torsdag faldt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 7 basispoint til 3,09 pct., hvilket er det samme niveau, den handles i på markedet i Tokyo fredag morgen.

Det er 8 point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Herhjemme faldt renten for den toneangivende tiårige statsobligation med 11 basispoint torsdag og lukkede i 1,77 pct. For en uge siden gik den tiårige statsobligation på weekend med en rente på papiret på 2,05 pct.

Fredag ud på eftermiddagen kommer der også en række nøgletal fra USA. Handlerne kan se frem til nyt om forbrugertilliden, varige goder og data for hussalget - en række tal, der kan sige noget om forbrugernes tilstand.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯