Obligationer/tendens: Udsigt til flad rente med fokus på PMI

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 07:11  |  

Renten ventes mandag at åbne uændret på en dag, hvor foreløbige PMI-erhvervstillidsopgørelser fra blandt andet Tyskland, eurozonen og USA vil tage opmærksomheden i løbet af dagen.

Fredag sendte nervøse handlere renten på den toneangivende tiårige statsobligation ned med 2 basispoint til minus 0,47 pct. Dermed er renten i ugens løb faldet med 4 basispoint.

Der er lukket i på børsen i Tokyo, og derfor er der ikke nogen renteindikationer for de amerikanske statsobligationer fra den kant.

Mandagens rundtur i PMI-universet starter i Europa med foreløbige PMI-erhvervstillidsopgørelser for november fra blandt andet Frankrig og Tyskland, hvor opgørelserne for fremstillings- og servicesektorerne i begge lande ventes at vise fald.

Det samme billede ventes også at vise sig klokken 10 når opgørelsen for eurozonen præsenteres, idet de strammere restriktioner ventes at have ramt erhvervschefernes forventninger til fremtiden.

Den foreløbige PMI-erhvervstillid fra USA ventes i november, at vise lidt mindre tilbagegang end i Europa.

Udover stigende smittetryk og nedlukninger i flere stater kæmper amerikanerne fortsat med en manglende afklaring på en ny finanspolitisk hjælpepakke, hvor millioner af amerikanere står til at miste en særlig pandemiunderstøttelse fra årsskiftet.

- Vi venter, at PMI-indeksene i både USA og eurozonen aftager. Kraftige fald i PMI-indeksene kan være med til at trykke renterne ned i dag, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker hos Sydbank.

Ugen byder på flere interessante begivenheder heriblandt rentemødereferater fra den amerikanske centralbank, der præsenteres onsdag aften, og fra Den Europæiske Centralbank, der præsenteres torsdag eftermiddag.

- Referaterne kan blive interessant læsning, fordi begge centralbanker lægger op til nye pengepolitiske lempelser til december, vurderer Sydbanks makroanalytiker.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder