Obligationer/tendens: Udsigt til flad rente med jobrapport i fokus

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 07:04  |  

Der er fredag udsigt til små renteændringer med en lille pil ned, idet ugens allervigtigste nøgletal står for døren med præsentationen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 0,91 pct., og på børsen i Tokyo falder den med yderligere 1 basispoint til 0,90 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end ved dansk lukketid torsdag.

Øgede coronabekymringer var torsdag med til at presse renten på den toneangivende danske statsobligation ned med 4 basispoint til minus 0,45 pct.

Jobrapporten fra USA præsenteres klokken 14.30, og her venter økonomerne ifølge Bloomberg News et fald i jobskabelsen uden for landbruget til 475.000 i november fra 638.000 i oktober.

Det kraftigt stigende smittetal kan ifølge Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel være med til at hæmme jobvæksten, og han er åben over for, at der decideret kan blive tal om et fald, selv om hovedscenariet er en jobvækst på 400.000.

- Er jobvæksten decideret negativ, kan det presse renterne ned og dæmpe humøret på finansmarkederne, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Opmærksomheden vil i jobrapporten også være rettet mod, om de seneste måneders overraskende fald i ledigheden fortsætter. Det kan ifølge Sydbanks makroanalytiker kan være med til at presse renterne op.

Markedsdeltagerne vil dog i første omgang kigge mod Tyskland og tal for fabriksordrerne i oktober, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News venter en vækst på 1,5 pct. i forhold til en vækst på 0,5 pct. i september.

- Skulle ordreindgangen allerede i oktober falde, vil det indikere modvind til den tyske industri i de kommende måneder, vurderer Sydbanks makroanalytiker.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder