Obligationer/tendens: Udsigt til lille renteløft uden større nøgletal

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 07:12  |  

Positive tendenser på aktiemarkederne i USA og Asien samt en stigende rente på den amerikanske tiårige statsobligation i Tokyo peger mod et lille renteløft, når det danske obligationsmarked åbner fredag.

Torsdag lukkede handlen med den toneangivende tiårige danske statsobligation med en uændret rente på minus 0,41 pct. efter at have ligget nede med små 2 basispoint i løbet af dagen.

Men det blev neutraliseret af amerikanske nøgletal for nytilmeldte ledige og en positivt overraskende udvikling i det amerikanske boligmarked.

Fredag er der ikke udsigt til nøgletal med tilsvarende potentiale til at præge markedet. Eneste tilbud er tal for ordreindgangen på varige goder i USA i august, hvor der ventes en fremgang på 1,4 pct. efter en fremgang i juli på 11,4 pct. En fremgang vil indikere, at genopretningen af den amerikanske økonomi fortsætter.

Til gengæld taler chefen for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i New York, John Williams, både klokken 15.00 og klokken 21.10. Williams er medlem af centralbankens magtfulde renteudvalg, og han taler derfor med så meget desto større vægt.

Onsdag var det netop udtalelser fra topfolk i Federal Reserve, der pressede aktiemarkederne ned på grund et noget mismodigt syn på udviklingen i amerikansk økonomi.

Fredag vil Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, desuden holde øje med udviklingen i i den europæiske pengemængde, som fremgår af M3-nøgletallet, der offentliggøres klokken 10.

- Væksten i pengemængden fortæller os, om Den Europæiske Centralbanks (ECB's) massive obligationsopkøb dribler videre ud i økonomien til forbrugere og virksomheder. Hvis pengemængden vokser i samme hastighed eller hurtigere end ECB's likviditetsudpumpning, betyder det, at ECB's likviditet bliver dirigeret videre ud i økonomien. Er det omvendte tilfældet, ender likviditetsudpumpningen primært som overskudslikviditet i de europæiske banker, bemærker analytikeren.

- Er M3-væksten højere end ventet, kan det svække euro og presse renterne ned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯ 

Relaterede nyheder