Obligationer/tendens: Udsigt til lille renteplus efter Kina-tal

Udgivet den 17-04-2019  |  kl. 06:58  |  

Det danske obligationsmarked kan opleve mindre rentestigninger onsdag, på ryggen af at kinesiske nøgletal onsdag morgen har overrasket investorerne positivt. Det vurderer Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

- Der er forårstegn i luften i Kina, hvor nattens vækstpakke overgik forventningerne, vurderer han og peger på, at BNP-væksten i årets første kvartal blev opgjort til 6,4 pct., hvilket stort set var som ventet.

Han hæfter sig i stedet ved, at både industriproduktionen og detailsalget overgik analytikernes forventninger med stigninger på henholdsvis 8,5 og 8,7 pct. i marts målt på årsbasis. Der var ventet vækst på 5,9 og 8,4 pct.

- Dermed har vi fået endnu et tegn på, at en vending kan være under opsejling i den globale industri efter flere måneders nedtur for industrien. Udviklingen bør dæmpe nogle af investorernes vækstbekymringer, skriver han.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg tirsdag knap 1 basispoint til 0,15 pct.

Onsdag kommer der et enkelt nøgletal fra Europa - forbrugerpriser fra eurozonen i marts, hvor der ventes en vækst på 1,4 pct. - inden der i løbet af eftermiddagen kommer fokus på USA.

Her kommer tal for handelsbalancen i februar, inden der onsdag aften klokken 20.00 dansk tid kommer nyt om den amerikanske centralbanks syn på den økonomiske situationen i form af Beige Book-rapporten.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder