Obligationer/tendens: Udsigt til lille rentestigning

Udgivet den 11-04-2022  |  kl. 07:14  |  

Der er lagt op til mindre rentestigninger fra åbningen af det danske obligationsmarked mandag. Men mange markedsdeltagere vil sandsynligvis afvente tirsdagens amerikanske inflationsdata.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg fredag 4 basispoint til 2,70 pct., hvilket er det højeste niveau siden marts 2019. Mandag morgen starter den nye uge med en rentestigning på T-bondmarkedet i Tokyo, hvor den tiårige amerikanske obligation forrentes med 2,75 pct.

Det er 4 basispoint over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede fredag.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med let stigende renter, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat mandag morgen.

Der er stort set ingen planlagte begivenheder i dagens løb, og også på makrofronten er stilheden lammende internationalt set, så det bliver den generelle stemning på finansmarkederne, der kommer til at styre renteudviklingen.

Dog kan bemærkninger fra topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, tiltrække sig lidt opmærksomhed sidst på dagen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg fredag med 1 basispoint til 0,96 pct., svarende til en stigning på 12 basispoint i ugens løb.

KUN FÅ NØGLETAL I KALENDEREN

Der er kun få økonomiske nøgletal i kalenderen, og de vil næppe påvirke udviklingen på obligationsmarkederne mandag.

Fra Danmarks Statistik kommer der forbrugerpriser samt betalings- og handelsbalance.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯