Obligationer/tendens: Udsigt til rentestigninger og mange nøgletal

Udgivet den 24-10-2018  |  kl. 07:18  |  

På en dag hvor investorerne får flere slags økonomisk data at handle på, er der udsigt til rentestigninger fra børsåbning. Det vurderer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel i en morgenkommentar.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med rentestigninger. Investorerne vil i dag holde øje med PMI'erne fra eurozonen og USA, men især PMI-indekset for den europæiske industrisektor, skriver han.

Der kommer onsdag PMI-tal fra begge sider af Atlanten. Fra morgenstunden er det indkøbscheferne i Frankrig, Tyskland og Eurozonen, der kommer med deres vurdering, hvorefter de amerikanske følger efter over eftermiddagen.

- Der har på det seneste været ridser i lakken i den europæiske industri, og investorerne ønsker næppe at se et større fald i det europæiske PMI-indeks for industri en. Et større fald i industriindekset kan give rentefald og svække euroen, vurderer Mathias Rømer Sproegel.

Tirsdag faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 4 basispoint til 0,36 pct. Det var stort set på linje med dens amerikanske ditto, der tirsdag faldt med 3 basispoint til knap 3,17 pct.

Onsdag morgen handles papiret med en rente på 3,16 pct. på markedet i Tokyo. Det er 3 basispoint mere, end da det danske obligationsmarked lukkede tirsdag.

I løbet af eftermiddagen dansk tid kommer der amerikanske tal for salget af nye boliger i september, olielagrene i uge 42 og beige book. Derudover skal de to amerikanske Federal Reserve-chefer Raphael W. Bostic og Loretta J. Mester holde taler. Begge har stemmeret i Federal Reserves styrekomite, FOMC.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder